23 Mayıs 2012 Çarşamba

lokma

Malzemeler
1 bardak ılık su
2 bardak un
20 gr yaş maya
bir tutam tuz
2 adet kesme şeker
bir kaşık margarin
Şerbet
3,5 bardak şeker
3,5 bardak su
1,2damla limon
Yapılışı.
mayayı ılık suda eritip unun ortasına dökelim,margarin yumuşak olmalı elinle dağıtalım sonra unla karıştıralım,yumuşak bir hamur yapalım,mayalanması için üzerini kapatıp beklemeye alalım bu arada şerbetinikaynatıp soğutalım, mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp kızgın yağda kızartalım, kızaran topları soğuk şerbetin içine atalım bir kaç dakika bekledikten sonra servis tabağına alalım,ayrıca şerbet sevmeyenler için kızaran topların üzerine pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder