27 Temmuz 2015 Pazartesi
KALBURABASTI
Malzemeler:
* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 1 adet büyük boy yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı irmik
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım bardak iri doğranmış ceviz
Şerbet Yapılışı İçin Malzemeler:
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbetin Yapılışı:
* Bir tencerede şeker ve suyu yoğunlaşana kadar kaynatın.Ardından limon suyunu ekleyin ve 3 dk kadar kaynatarak soğumaya bırakın.
* Şerbetin kıvamını anlamak için; bir kaşık şerbetten alarak yukarıdan aşağı dökerken çok ağır akıyorsa kıvamı yerinde demektir.
Hamurun Yapılışı:
*Un,irmik kabartma tozunu yoğurma kabına alın.Üzerine yoğurt,yumurta ve margarini ekleyerek yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
*Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve rendenin üzerinde bastırarak şekil verin.
*Şekillendirmiş olduğunuz hamurun ortasına baş parmağınız ile bastırarak oluşan çukura iri doğranmış cevizi yerleştirin. Yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz aşağıda kalacak şekilde hamurunuzu kapatarak dizin.
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(her fırın aynı sürede kızartmadığı için dakika vermiyorum)
*Pişen tatlıları fırından alın, ilk ısısı (harareti) gidene kadar bekleyin ve akabinde soğuk şerbeti dökün
*Şerbetini çektikten sonra tatlılarınızı kaymakla,fıstıkla,dondurmayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder