27 Temmuz 2015 Pazartesi

KALBURABASTI




Malzemeler:

* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 1 adet büyük boy yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı irmik
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım bardak iri doğranmış ceviz

Şerbet Yapılışı İçin Malzemeler:

* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu


Şerbetin Yapılışı:

* Bir tencerede şeker ve suyu yoğunlaşana kadar kaynatın.Ardından limon suyunu ekleyin ve 3 dk kadar kaynatarak soğumaya bırakın.

* Şerbetin kıvamını anlamak için; bir kaşık şerbetten alarak yukarıdan aşağı dökerken çok ağır akıyorsa kıvamı yerinde demektir.


Hamurun Yapılışı:

*Un,irmik kabartma tozunu yoğurma kabına alın.Üzerine yoğurt,yumurta ve margarini ekleyerek yoğurun.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.

*Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve rendenin üzerinde bastırarak şekil verin.

*Şekillendirmiş olduğunuz hamurun ortasına baş parmağınız ile bastırarak oluşan çukura iri doğranmış cevizi yerleştirin. Yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz aşağıda kalacak şekilde hamurunuzu kapatarak dizin.

*180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(her fırın aynı sürede kızartmadığı için dakika vermiyorum)

*Pişen tatlıları fırından alın, ilk ısısı (harareti) gidene kadar bekleyin ve akabinde soğuk şerbeti dökün

*Şerbetini çektikten sonra tatlılarınızı kaymakla,fıstıkla,dondurmayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder