1 Temmuz 2012 Pazar

Ezme

Malzemeler
5 adet domates
4 adet kırmızı biber
5 adet küçük acı kırmızı biber
6 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 demek maydonoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 fincan nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Tüm sebzeler ince kıyılır veya blanderda çekilir. Süzgece dökülür, suyu kalmayana kadar süzülür. Süzülen malzeme elle sıkılarak karıştırma kabına alınır. Tüm baharatlar ve salçalar ilave edilerek karıştırılır. Servise sunulur. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder