Malzemeler
1 kg patlıcan
1 kg kuzu eti
2 orta boy soğan
3 adet yeşilbiber
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Etler iri parçalar halinde haşlanır. Soğumaya alınır. Bu arada patlıcanlar alacalı soyulur. Ortadan ikiye bölünerek, yine parçaların herbiri kendi içinde koparılmadan dörde bölünür. Tuzlu suda bekletilir. Kuruladıktan sonra kızartılır. Kızartıldıktan sonra altında peçete olan kapa alınarak fazla aydan arındırılır.
Başka bir kapta soğan. biber, sarımsak ve domates küçük küçük doğranarak salçalar ve baharatlar ilave edilip ocakta sotelenir. Tepsiye ortaya haşlanan etler, kenarlarına patlıcanlar döşenir. Üzerine sotelenen sebzeleri eklenir. En üstüne iki bardak haşlanan etin suyundan dökülür, fırına verilir. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder