1 Temmuz 2012 Pazar

Kırma Börek


Malzemeler

1kg ıspanak
2 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
Kaşar peyniri
Baharatlar
Alabildiği kadar un

Yapılışı
Un ve tuz, su ile yuumşak bir hamur kıvamına getirilir. 15-20 dk beklemeye alınır. Bu arada ıspanak haşlandıktan sonra sıvıyağ ale sotelenir. Arzuya göre içine soğan konulur. Soğuduktan sonra içine kaşar ve baharatlar (taz. karabiber, pulbiber) ilave edilir. Soğumaya alınır. Bu arada hamur yumurta büyüklüğünde bezeler halinde açılır. Tereyağ ve sıvıyağ açtığımız yufkanın üzerine fırça ile sürülür. Ispanaklı harçtan üzerine atılır, rulo yapılır. Rulo bir ucundan içeri, diğer ucundan dışarı bükülür. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak daireler çizilerek döşenir. Tepsi tamamen bitene kadar işlem devam edilir. Üzerine tereyağ ve sıvıyağ karışımı sürülür, 10 dk beklenir. Tekrar üzerine yumurta sar.ısı sürülerek fırına verilir. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder