23 Mayıs 2012 Çarşamba

Hünkar Beğendi

Malzemeler
500gr koyun kuşbaşı
Bir orta boy soğan
3Adet yeşil biber
3 adet domtes
3 diş sarımsak
Bir kaşık domates salçası
tuz,karabiber
Beğendi İçin
5 adet patlıcan
2bardak süt
3 kaşık un
1 kaşık margarin
Bir tutam musgat
Tuz
Yapılışı
patlıcanları delip közleyelim,soyup küçük küçük doğrayalım,margarini eritip unu koyalım,rengi dönene kadar kavurup soğuk sütü azar azar koyalım,sürekli karııştırarak pişirelim tuz ve muskatı ilave edlippatlıcanları atalım tekrar karıştıralım bir kaç dakika pişirelim ocaktan alalım.
Başka bir tencerede önce soğanı sonraeti atıp kavuralım,biberi ekleyelim sebzeler ölene kadar kavrulsun, daha sonra domatesleri küp doğrayıp ekleyelim,salçasını koyup,bir çay bardağı sıcak su ilave edelim,kısık ateşte 20 dakika pişirelim.servis tabağına önce beğendiden bir kaşık koyup kaşıkla yayalım,üzerine etli sostan bir kaşık koyup nane veya fesleğenle süsleyip servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder