14 Mayıs 2012 Pazartesi

İshakiye (Osmanlı Helvası)

Malzemeler;

- 2 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç unu,
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı toz badem

Yapılışı;

2 su bardağı süt ile 1,5 su bardağı şekeri kaynatıyoruz.Tencerede tereyağını eritip pirinç ununu kavuruyoruz. Rengi değişene kadar kavrulmaya devam ediyor. Kaynattığımız sütü azar azar ilave ederek pirinç ununu yediriyoruz. Sütün tamamı bittikten sonra pişmesi için  bir kaç dakika ocakta karıştırıyoruz. Daha sonrasında toz bademleri ekliyerek ocaktan alıp demlenmesi için beklemeye alıyoruz. Soğuduktan sonra dondurma kaşığı veya başka bir kalıpla servis tabaklarına alıyoruz meyve sosu ile fıstıkla süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder