26 Mayıs 2012 Cumartesi

Saray baklavası

Malzemeler
1yumurta
1kaşık sirke
1,kaşık yoğurt
1 kaşık margarin
Alabildigi kadar un
Şerbet
3,5 Bardak su
3,5 Bardak şeker
1,2 damla limon
Yapılışı
malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. dinlendirmek için üzerini kapatıyoruz, Bu arada şerbetini kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz. Dinlenen hamaru 15 beze yapıyoruz her birini nişasta ile açıp kenara alıyoruz, hepsini açtıktan sonra 5 tanesini tepsiye yayıyoruz, iç harcını koyuyoruz,tekrar 5 yufka yayıyoruz, tekrar harç koyuyoruz, son yufkalarıda koyup dilimliyoruz, üzerine kızgın tereyağ döküp 180 derecede kızartıyoruz. ılık şerbeti döküp servis ediyoruz,
NOT .Harç için sevdiğiniz kuru meyveler seçin, cevizle karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder