1 Şubat 2013 Cuma

Ispanaklı rulo börek

Malzemeler
1 kg ıspanak
150gr beyaz peynir
1adet kuru soğan
tuz pul biber
Hamuru için
500gr un
1 yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
ılık su
Yapılışı:Hamuru ele yapışmıyacak şekilde yoğurun,iyi yoğrulursa yufka güzel açılır,yarım saat dinlendirin
yumurta büyüklüğünde bezeler yapın her birini bıçak sırtı inceliğinde açın içine harç koyup rulo yapın,
yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak daire yapın.tepsi dolana kadar devam edin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
HARÇ
.ıspanakları ayıklayıp sirkeli suda bekletin 10 dakika kadar sonra iyice yıkayın.kuru soğanı yemeklik doğrayıp bir tavada kavurun ıspanakları iri doğrayıp tavaya ilave edin,ıspanaklar ölünce ocaktan alın soğutun
peyniri ekleyin.tuz ve pul biber atın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder