1 Şubat 2013 Cuma

SOYA SOSLU ROSTO

MALZEMELER
1kg rostoluk bonfile
1adet havuç
defne yaprağı tane karabiber, soğan,sarımsak,
Püre için 3 adet patates 1paket krema 1yemek kaşığı tereyağ
GARNİTÜR1adet soğan,1adet kapya biber,1adet kabak,1adet havuç
kabakla havuç çok az haşlanması gerek.tüm sebzeleri kibrit çöpü doğrayın,bir tavada az bir yağda soteleyin beşdakika kadar daha sonra bir yemek kaşığı soya sosunu dökün bir iki kez daha çevirin
PÜRE. patatesleri soyup yıkayın kuşbaşı doğrayıp derin bir tencereye koyun patateslerinüstü kadar su ekleyin bir miktar tuz atıp haşlayın yumuşadıktan sonra içine tereyağ ve kremayı ekleyip çırpın pütür kalmayıncaya kadar devam edin tuz ve bir tutam muskat atın
ROSTO
Eti bir tavada mühürleyin yani kızartın daha sonra derin bir tencerede haşlayın içine defne yaprağı tane karabiber soğan sarımsak atın etler yumuşayana kadar kaynatın.ayrı bir tencerede birkaşık tereyağ koyup
eritin,3 kaşık unu kavurun daha sonra bir yemek kaşık salça atın tekrar kavurun soğuk suyla açın biraz koyu olsun.haşlanan eti alıp dilimleyin bir fırın kabına sıralayın üzerine sosu döküp 175 derecede pişirin
Servis yaparken bir kaşık püre üzerine rosto yanına soya soslu sebze koyabilirsiniz Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder