11 Ağustos 2015 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR




Malzemeler:6 adet temizlenmiş enginar
1 subardağı haşlanmış iç bakla
1adet portakal
1adet kırmızı biber
1 fincan zeytinyağı
1 adet limon
 tuz, dereotu
1kaşık un
1kaşık şeker
1adet soğan
Yapılışı: enginarları limon suyu ile ovalayın,bir tencerede soğanları küçük doğrayıp soteleyin üzerine enginarları yerleştirin un ve şekeri üzerlerine serpin haşlanmış iç baklayı da koyun tuzunu koyup bir bardak su ilave edip portakalı dilimleyin enginarların üzerine yerleştirin  yağlı kağıtla kapatın kapağını kapatıp kaynadıktan sonra cok kısık ateşte 30 dk pişirin  soğuduktan sonra dereotu ile süsleyin servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder