11 Ağustos 2015 Salı
İÇ BAKLALI ENGİNAR
Malzemeler:6 adet temizlenmiş enginar
1 subardağı haşlanmış iç bakla
1adet portakal
1adet kırmızı biber
1 fincan zeytinyağı
1 adet limon
tuz, dereotu
1kaşık un
1kaşık şeker
1adet soğan
Yapılışı: enginarları limon suyu ile ovalayın,bir tencerede soğanları küçük doğrayıp soteleyin üzerine enginarları yerleştirin un ve şekeri üzerlerine serpin haşlanmış iç baklayı da koyun tuzunu koyup bir bardak su ilave edip portakalı dilimleyin enginarların üzerine yerleştirin yağlı kağıtla kapatın kapağını kapatıp kaynadıktan sonra cok kısık ateşte 30 dk pişirin soğuduktan sonra dereotu ile süsleyin servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder