13 Ağustos 2015 Perşembe

ŞEKERPARE



Malzemeler :

*2 Su Bardağı Un
*3 Yemek Kaşığı İrmik
*125 gr Margarin
*1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
*1 Yumurta
*1 paket Kabartma Tozu
*1 paket Vanilya
*1 Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi

Şerbeti İçin Malzemeler:
*3,5 Su Bardağı Su
*2,5 Su Bardağı Şeker

Yapılışı:
*Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru yumuşak bir kıvama getirin.
* Ceviz büyüklüğünde şekillendirerek ortasına hafifçe bastırarak çukur açın ve fındık koyun.
* 180 derece sıcaklıkta 30 dk pişirin.
*Şerbeti için su ve şekeri karıştırarak kaynatın.
*Fırından çıktıktan sonra sıcak şerbeti üzerine düküp servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder