12 Ağustos 2015 Çarşamba

PORTAKALLI KEREVİZ



Malzemeler :

*2 Adet Kereviz
*2 Adet Havuç
*1 Adet Portakal
*1 Adet Kuru Soğan
*Yarım Demet Maydonoz
*Yarım Demet Dereotu
*1 Fincan Zeytinyağı
*Tuz

Yapılışı :

*Kerevizleri soyup limonlu suyun içinde beklemeye alın.
*Yarım Portakalın suyunu sıkın ve diğer yarımı yuvarlak şekilde dilimleyin.
*Bir tencerede soğanı küçük doğrayarak zeytinyağında soteleyin.
*Havuçları soyarak kerevizin ortasına yerleştirip kerevizi yuvarlak şekilde dilimleyin.
* Sotelenmiş soğanların üzerine kerevizleri yerleştirin ve üzerine portakal suyu dökün.
*Dilimlemiş olduğunuz portakalla üzerini kapatın.
*Yağlı kağıt ile üzerini kapatarak kapağını örtün.
*Kısık ateşte 20-25 dk pişirin.Soğuduktan sonra dereotu ve maydanozla servis edin.

Afiyet Olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder