13 Ağustos 2015 Perşembe

KITIR ÇÖREK


Malzemeler:1paket tereyağ
1paket ekşi krema
1paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat
1 çaykaşığı tuz
alabildiği kadar un(tereyağın dört katı kadar)
1yumurta sarısı üzerine beyazı içine
Yapılışı:tereyağını oda sıcaklığında bir saat bekletin, ekşi kremayı ekleyin kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu ilave edin poğaça hamuru kıvamında olasun.hamuru tezgaha alın elinizle kare şekli verin kalınlığı iki parmak olsun bir kalıpla veya su bardağının ağzı ile kesip fırın kabına sıralayın üzerine ekşi krema ile yumurta sarısını karıştırıp sürün 200 derecede kızartın  ortalama 17,20 dk  sıcak olarak servis edin
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder