13 Ağustos 2015 Perşembe

GÜL TATLISI



 Malzemeler :

*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1 Çay Bardağı Yoğurt
*1 Çay Bardağı İrmik
*1 Paket Kabartma Tozu
*1 Paket Vanilya
*1/2 Çay Bardağı Şeker (Şeker Hamurun içine konulmasa da olur)
*3,5 Çay Bardağı Un
*1 Yumurta
*125 gr Margarin

Şerbet İçin:
*4 Su Bardağı Şeker
*4 Su Bardağı Su

Yapılışı:
*Şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
*Tüm Malzemeleri karıştırarak hamuru yumuşak kıvama getirip 10 dk dinlendirin.
*Hamuru 2 parçaya ayırarak merdane ile açın.
*Çay Bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Ve bu şekilleri 3 adeti üst üste kaydırarak (Yani alttaki görülecek şekilde üst üste) dizin ve uzunlamasına rulo yapın.
*Rulo uzun olacağı için ortadan kesin.
*İki uç kısımları hafifçe kıvırıp gül şekli verin.
*Yağlı kağıt serili tepsinize sıraladıktan sonra 180derece sıcaklıkta fırında kızartın.
*Soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder