14 Ağustos 2015 Cuma

SOYA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ




Malzemeler:2 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı süt
2diş sarımsak
1fincan nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1tatlı tuz,1çaykaşığı karabiber
baharatlamak için soya sosu, 1çay kaşığı pul biber,1çay kaşığı kekik,1cay kaşığı fesleğen
Yapılışı:derin bir kapta tauk göğsünü iri kuşbaşı doğrayın üzerine sütü,sıvıyağ nişasta,ezilmiş sarımsak,tuz va karabiberi ekleyip karıştırın bir gün beklesin. marine edilmiş tavuktan bir porsiyonluk(15 veya 16 parça ) olacak kadar vog tavada  harlı ateşte  soteleyin karıştırmadan, tavayı sallayarak kızartın ( bir kasede kekik,fesleğen,pul biberi)  karıştırın,ve kızaran tavuğa bir tutam atın bir yemek kaşığıda soya sosu atıp tekrar soteleyin  ateşten servis tabağına alın salata veya sebze noodle servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder