14 Ağustos 2015 Cuma

ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler:1adet tavuk
1su bardağı dövülmüş ceviz
3diş sarımsak
2 dilim ekmek içi
2yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1çay kaşığı tuz
1çay bardağı tavuk suyu
1çay kaşığı karabiber
üzeri için biberli yağ
Yapılışı:derin bir tencerede tavuğu yumuşak olana kadar haşlayın soğuduktan sonra kemiğinden ayırıp didin.başka bir tencerede tereyağını eritin ekmek içini atın kavurun,sarımsakları ezerek ekleyin tekrar kavurun cevizi ekleyin didilmiş tavukları da atıp karıştırın bir bardak tavuk suyu dökün karıştırın  suyu çekince sütü ekleyin kısık ateşte pişirin tuz ve karabiberi ekleyin servis tabağına alıp üzerine yağda yanmış biberle süsleyin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder