12 Ağustos 2015 Çarşamba
KAŞARLI PATLICAN KEBABI
Malzemeler:5adet ortaboy patlıcan
250 gr kıyma(yağsız)
150 gr kaşar
1 adet soğan3 adet yeşiı, krmızı biber
2adet domates
5 adet küçük haşlanmış patates
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:patlıcanları alaca soyup boyuna kesik atıp tuzlu suda bekletin
diğer taraftan kıymayı bir tavada kavurun suyunu cekince soğanları küçük doğrayıp kıymayı ekleyin
biberleri de ekleyin soğanlar yumuşayınca domatesleride doğrayıp ekleyin tuz ve karabiberi ilave edin
tuzlu sudan patlıcanları cıkarıp yıkayın kurulayın kızartın, kızaran patlıcanları fırın tepsisine alıp içlerine kıymalı harçtan doldurun, kaşarı rendeleyip patlıcanların üzerine paylaştırın 180 derecede önceden ısıtılmış fırına 15 dk pişirin başka bir tavada patatesleri tereyağını eritip kekik ve pul biberle soteleyin garnitür olarak beraber servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder