14 Ağustos 2015 Cuma

TEPSİ KEBABI



Malzemeler:2su bardağı köftelik bulgur
2yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1yumurta
1tatlı kaşığı tuz
arzuya göre karabiber,pul biber
İç malzemeler:500gr kıyma
1orta boy soğan
2 diş sarımsak
1fincan iri dövülmüş ceviz
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:köftelik bulguru geniş bir kapta sıcak üzeri kapanacak şekilde ıslatın,10 dk beklesin
iç malzemeler hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar yoğurun hamur gibi olmalı.
yoğrulan bulgurlu hamuru ikiye ayırın bir parçasını fırın tepsisini yağlayıp yayın, üzerine kıymayı tavada ince doğranmış soğanla kavurun baharatı ekleyip karıştırın,cevizide ekleyin tepsiye bulgurlu hamurun üzerine kapanacak şekilde yerleştirin diğer bulgurlu hamuru kıymanın üzerine kapatın
,bir kasede bir bardak su ile birkaşık biber salçasını karıştırıp malzemelerin üzerine dökün 160 derecede ısıtılmış fırında kızartın dilimleyip sıcak servis edin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder